Over vriendschap

In de vorige blog, je vindt hem hier https://www.voorbijverlichting.be/over-vriendschap-op-weg-naar-verlichting/, vertelde ik jullie over vriendschap. Hoe vriendschap vaak wordt begrepen door de mens die al of niet zoekt naar verlichting in het stadium vóór verlichting.

 

Over grenzeloos geluk voor wie DOORstapt naar verlichting

Alsjeblief, stap goed door want een leven in het licht en UIT de leugen is een mijlpaal in de geschiedenis van je hele zijn op aarde. Niemand wordt graag bedrogen. Het bedriegen van jezelf, daarover kan je zelf beslissen. Alleen JIJ kiest hoelang je in de illusie wil spelen.

Opgelet: dit is geen oordeel. Als je geniet van waar je bent op je weg, prima!

Ik dien alleen wel te zeggen dat eens je je bewust bent van hoe alles met elkaar verbonden is en jij de zon bent van je universum- niets of niemand anders!- en dit ook ervaart, de eerste reactie over het algemeen is: had ik dit maar eerder geweten! Vanwaar dit grote bedrog? Naar welke bedrieger heb ik ooit geluisterd?

 

Bemin je vijanden!

Terug naar het onderwerp ‘bemin je vijanden’.

Weet je, grote meesters in het leven, hebben het zelden of nooit over vriendschap. Ze hebben het veel vaker of vijandschap!

 

Hoe zou dat komen, denk je? Enig idee?

Meester Jezus bijvoorbeeld geeft een verklaring daarvoor. Wie dit weet en mij doorstuurt of plaatst in de comment, krijgt een beloning bij wijze van aanmoediging op je weg. 😊

De grote wijze filosoof Heracleitos (6 de eeuw voor Christus) zegde dat leven veel te maken heeft met botsingen tussen tegengestelden. ‘Alles is verandering’ was zijn levensmotto.

Welke tegenstellingen ken jij in je leven? Noem er eens een paar. Bij doorsturing of in de comment weerom een beloning. 😊

 

Groeien in soepelheid en stretchen of verharding en vernauwing

Het eigenaardige is nu dat wat persoonlijkheden betreft, we niet zo soepel surfen op de zee van verandering. Integendeel, onze persoonlijkheid dreigen we eerder te verharden tegen tegengestelde of andere persoonlijkheden.  Voor wie geïnteresseerd is in artritis: dit kan een oorzaak zijn van deze lichamelijke ziekte. Let op: ik ben geen geneesheer en stel geen diagnoses. Wel is voor de verlichte alles met elkaar verbonden. Verharding in gewrichten kan een symbool zijn van psychische verharding. Aan jou om uit te maken of dit inderdaad het geval is bij jou.

 

Vanwaar nu deze neiging om zelf zo te verkrimpen in aanraking met je tegendeel?

 

De illusie dat je zou samenvallen met je persoontje

Je weet toch dat je meer bent dan je persoontje of persoonlijkheid? Waarom je zo vasthechten aan dit kleine poppetje waarachter je grootse zijn schuilt?

Weet je, het woord ‘persoonlijkheid’ komt van het Latijnse ‘persona’ en betekent letterlijk ‘masker’. Je hebt als goddelijk wezen om deze aarde op te liften een masker opgezet om je te beschermen. Nu de aarde al zo is opgetild en zo goed als verlicht is, is dit masker meestal niet meer nodig. Tenzij je zelf kiest om je nog te omringen met niet-verlichten…. Aan jou de keuze.

 

Mensen die ECHT snakken naar verlichting en een leven voorbij lijden in de voetstappen van zoveel grote levensmeesters, willen dat de pijnlijke gevechten tussen persoontjes ophoudt. Onmiddellijk!

Hoelang nog wil jij leven in lijden?

Het is tijd om wakker en redelijk te worden! Wie niet kan omgaan met zijn vijand of een tegengestelde persoonlijkheid, verzuurt een hele omgeving. Dergelijke mensen zijn in staat een hele eenheid te verpesten. Sommigen zijn zooooo onbewust dat ze zelfs zulke mensen als hun leiders en bestuurders kiezen….Meestal op een onbewust niveau natuurlijk. Maar ja, je bent verantwoordelijk voor je onbewustheid! Dat is juist het pad naar verlichting gaan: hierin willen uittreden. Dictaturen, gruwel en terreur, gesloten regimes, doodseskaders die regeren…. Deze dagen nog altijd zeer actueel: vorige week staken die blinde terreurzaaiers nog het standbeeld van Romero op de dag van zijn heilig verklaring in brand in El Salvador. Gisteren op het journaal zag ik duizenden vluchtelingen uit El Salvador, Venezuela en andere Zuid-Amerikaanse landen op weg naar ….. Ja, waar naartoe eigenlijk? Is hun optrekken naar de VS geen illusie onder de regering van president Trump? Hoe gruwelijk moet het zijn in hun land dat mensen toch nog weken stappen naar een land waarvan ze niet zeker zijn dat ze zullen binnen mogen…

 

Wie niet kan omgaan met verschil en dit niet als een verrijking kan zien, krimpt ineen in plaats van groeien.

 

Liefde voor verschil, tolerantie en integratie van het vreemde

Liefde voor het verschil is in de geschiedenis van de wijsbegeerte pas laat theoretisch ontwikkeld: laat ons zeggen ongeveer vanaf de 16 de eeuw is dit bewustzijn wijsgerig gaan groeien. In de 17 de en 18 de eeuw is dit dan weer het thema bij uitstek van de wijsbegeerte. Tolerantie en verdraagzaamheid zijn begrippen die slechts na de donkere middeleeuwen wijsgerig ingaan vinden. Theoretisch noemt men de wijsgerige periode na de middeleeuwen ‘moderniteit’, vanaf het einde van de 20 ste eeuw noemen we onze tijd wijsgerig ‘postmodern’. Dit ter verduidelijking.

 

Het lijden van de mensheid heeft een oorsprong en een einde

Vanwaar nu het bestaan van vijandschap? En de schrik voor het andere of vreemde?

Goede mensen lijden onder het feit van pijnlijke relaties. Relaties waarin we mekaar niet begrijpen, waarin we zo schrikken van het anders-zijn van de ander dat men totaal niet weet hoe met deze situatie om te gaan…

Harry Palmer zegt dan dat het lijden op je stoep is gelegd. Één enkel voorval, daarin kan je het lijden van een hele mensheid voelen hier en nu op aarde.

De goede mens ervaart een roep hierin. Vanwaar dit grote lijden van de mensheid op aarde? Vanwaar in Godsnaam????

Het is het begin van je heldentocht naar Leven. Je zal het antwoord vinden, ALTIJD, tenminste voor wie echt wil zoeken. Immers grote meesters zeggen dat ‘wie zoekt, vindt’. En dit is waar. Waarom zou het immers niet waar zijn?

Het kwade regeert alleen in een illusoir veld van bedrog. In een zuiver hart kan het nooit binnen dringen! Wie steevast blijft zoeken in zuiverheid komt ALTIJD terecht in het Licht van weten en meesterschap en voorgaan in  het Leven.

 

Een boost op je Weg!

Ik wens je van ganser harte een dikke boost in je goddelijke weg! Niets heerlijkers kan ik je wensen.

Alles leidt uiteindelijk naar verlichting. Maar er zijn versnipperde wegen en constructief en uiterst efficient opgestelde. Er zijn lange wegen en zeer korte. Aan jou de keuze.

De weg waarvan ikzelf vol ben zodat ik zelf mijn leven wijd aan mensen deze weg bij te brengen is Avatar.

 

!!!!In 9 dagen verlichting!!!!

Voor mensen die er klaar voor zijn. Voor mensen die geen dag langer willen lijden. Voor mensen die ECHT hun kar willen keren. Voor mensen die zeker zijn van een niet zichtbare wereld die meer werkelijk is dan de zichtbare. Voor mensen die weten dat alles mogelijk is voor het goddelijke en voor wie met het goddelijke meewerkt.

De eerste mogelijkheid deze 9 daagse mee te maken is:

3 – 11 november 18

In Egmond aan Zee (NL)

Meer info op https://voorbijverlichting.be/9-daagse-avatar-workshop/

Prijs: 2420 € incl BTW, excl boeken en hotelkosten

 

Eerste twee dagen ervan

Nu, meestal proef je graag eens het een en ander vooraleer je te engageren in een groot project. Het kan nuttig zijn dat je de weg voelt en ervaart in kleine stapjes.

Daarom is de 9 daagse onderverdeeld in 3 delen.

De eerste twee dagen zijn relatief laag geprijsd en laag drempelig.

Meer info op https://voorbijverlichting.be/resurfacing/

 

De eerste mogelijkheden om de tweedaagse mee te maken zijn:

 

3- 4 nov 18

10 – 11 nov 18

In Egmond aan Zee (NL)

 

Prijs: 272, 25 € incl BTW, excl boeken en hotelkosten

 

Voor alle praktische of inhoudelijke vragen mail lieve@voorbijverlichting.be

 

Voor intake via de aanmeldknoppen op de genoemde websitepagina’s of via lieve@voorbijverlichting.be.

 

Ik geef een gratis skypesessie van ongeveer een uur om je te supporteren in je meesterschap met enkele inzichten voor je hele verdere leven. 😊 Je bent gewaarschuwd! Avatar is altijd historisch in je leven. Eens begonnen, wil je nooit meer terug….

 

En ….  niet tevreden: geld terug tot en met de 7 de dag van de 9 daagse cursus.

 

Nu het fysieke leven van de natuur zijn winterslaap ingaat, is de tijd aangebroken om het mysterie erachter te ontwaren!

Grijp je kans!

 

Laat de dood geen vat meer op je hebben!

 

Op verlichting,

Lieve