Aartsengelen

Op 29 sept vierde men in de katholieke kerk de aartsengelen. Wat mooi!

Etymologisch (de wetenschap die de oorsprong van de woorden bestudeert) betekent aartsengel diegene die aan het hoofd staat van een hele schare engelen. Aartsengelen zijn dus een soort hoofdengelen.

Er zijn vele aartsengelen en in de bijbel bijvoorbeeld worden er drie bij naam genoemd: Michael, Rafaël en Gabriël.

Engelen staan ten dienste van mensen. Je hoeft hen niet te bedanken. Hun taak is jou te dienen.

Maar jij kan engelen oproepen door je zijn. Engelen hebben een bepaalde energie die je kan oproepen. Jij bent de aanvoerder van je engelen!

Laten we enkele belangrijke aartsengelen van naderbij bekijken:

 

Aartsengel Michaël

Ten eerste Michaël, blauwe energie, vertegenwoordigt de goddelijke wil. Als je je met Hem bekleedt ben je veilig op Gods pad. Je bent beschermd. Heerlijk rustig en kordaat.

Michaël maakt zeer goed onderscheid tussen het goddelijke en wat niet goddelijk is. Vandaar wordt hij vaak afgebeeld met een zwaard: hij schakelt alles wat de goddelijke wil bedreigt uit.

Als je ’ s morgens opstaat: bekleed je elke dag met een denkbeeldige blauwe mantel van goddelijke wil. Zo ben je op het rechte pad en in veiligheid.


Je bent geboren uit en voor het Licht. Bouw elke dag je lichttempel op aan de hand van en met de hulp van oa aartsengelen.

Hierbij visualiseer je je een grote stralende zon hoog boven je die je helemaal in het licht plaatst en je omhult en doordringt met heel veel wit licht. Je bent licht, accentueer dat van tijd tot tijd. Hierrond bekleed je je met een blauwe mantel van de goddelijke wil of de energie van Michaël.

Nu weet je ook waarom bijvoorbeeld de goddelijke moeder Maria zo vaak wordt afgebeeld met een blauwe mantel: zij was vervuld van de goddelijke wil, heerlijk, vol van genade en krachtig.

 

Aartsengel Chamuël

Maar in contact met andere mensen is onvoorwaardelijke liefde en ruimte voor de ander ook zeer belangrijk. Dit is de zo zachte energie van aartsengel Chamuël.

Bekleed je rond het blauwe met zacht roze, zo verloopt het contact met elkaar in een sfeer van zachte liefde en ruimte.

 

Aartsengel Zadkiël

Eens zo in het leven, wil de mens op weg naar verlichting alles wat minder licht is in zichzelf doen ontvlammen. Dit is het violette licht van aartsengel Zadkiël.

Herinner je dat in de oudheid enkel koningen purperen mantels droegen. Enkel de koning, die in oude tijden altijd religieus was, kon het mindere licht van zijn volk dragen en transformeren. Hij was zuiver genoeg. Purper was zeer kostbaar. Het is de kleur van de magie of transformatie. Het is de kleur van Merlijn bijvoorbeeld ook.

In de katholieke liturgie draagt de priester paars in boetetijden om het minder licht te transformeren.

 

Elke morgen kan je het vuur van Zadkiël van onder je voeten laten opstijgen en volop laten branden in elke cel van je lichaam om alles te zuiveren wat klaar is om geheeld. Dit na het je bekleed te hebben met wit licht en je je hebt omgeven met blauw en lichtroze.

 

Zo je dag beginnen kan je al aardig op weg zetten. Probeer maar uit.

 

Deze wijsheid heb ik zelf geleerd van meester Marie Diamond. Je kan hier klikken http://www.mariediamond.com/inner-diamond-transormation om deze meester te leren kennen.

Zij is Westvlaamse maar geeft wereldwijd spiritueel onderricht en reist naar en woont waar zij het meest nodig is.

 

In Moerbrugge (Oostkamp) woont Els Timmerman. Ook zij werkt met de lichtmeditatie van Marie Diamond. Zie haar site live.lightness.be en wat zij voor jou kan betekenen. Haar lezingen gegeven vanuit Bron start zij altijd met de genoemde engelen/ lichtmeditatie.

 

Aartsengel Rafaël

Andere aartsengelen zijn Rafaël en Gabriël. Rafaël is groen en staat voor overvloed zowel materieel als op vlak van gezondheid. Hij is de genezer. In de bijbel komt hij voor in het boek Tobit vanaf het ( de hoofdstuk. Zie hier om het kleine boekje van slechts 14 hoofdstukken te lezen. https://rkbijbel.nl/kbs/bijbel/willibrord1975/neovulgaat/tobit/1

 

Aartsengel Gabriël

Gabriël dan weer is de engel van de zuiverheid. Hij is wit licht. Het is de zuiverheid die oa de komst van een Heiland voor de wereld aankondigt. Wie zuiver is, baant altijd de weg naar het goddelijke. Gabriël kondigt altijd grootse geboortes aan in zuiverheid. Voor wie graag leest in de bijbel,  vind je hier https://rkbijbel.nl/kbs/bijbel/willibrord1975/neovulgaat/lucas/1hier het verhaal van de ontmoetingen van Zacharias en Maria met aartsengel Gabriël.

Jij, geroepen om het goddelijke te vertegenwoordigen dient je engelen te besturen!

Aartsengelen zijn belangrijke energieën en kwaliteiten van het goddelijke.  ‘Engel’ kan teruggeleid worden tot het Latijnse ‘angulus’ wat hoek betekent. Engelen zijn bepaalde energieën, met heel velen samen zorgen ze voor de volheid van de cirkel ( 360°).

Engelen zijn als gedachten die vloeibaar en soepel worden ingezet om te bouwen aan een goddelijke wereld. Gedachten die obsessief zijn of ideologisch zijn negatief. Dergelijke mensen staan niet aan het roer van hun engelenschare en trekken negativiteit aan.

Van Lucifer wordt bijvoorbeeld gezegd dat hij jaloers was dat de mens in Gods ogen belangrijker was dan engelen. Vandaar zijn grote val…. Hij begreep niet veel van het leven op planeet Aarde en houdt helemaal niet van de aarde-energie.

Engelen zijn een soort spirituele persoonlijkheden. Dus al bij al slechts relatief belangrijk.

Wat wel belangrijk is, is dat je je wil steeds in lijn brengt met het hoger doel van het Al. Daarom legde de grote monotheïstische religies ook altijd de nadruk op het feit enkel de Allerhoogste te aanbidden.

Mik altijd op het hoogste! Met je kijken naar de Allerhoogste komen precies die engelen op je pad die je nodig hebt.

Dat vele engelen je moge omringen!

In het goddelijke is het zo leuk met velen samen te zijn.

 

Op jouw verlichting,

Lieve

 

Eerstvolgende mogelijkheid je lichttempel op te bouwen aan de hand van het Avatar®materiaal:

 

  1. Zon 7 okt en za 13 okt in Ninove (BE)
  2. Zat 20 en zon 21 okt in Antwerpen (BE)
  3. Zat 3-zon 4 nov in Egmond aan Zee (NL)

 

In twee dagen leer je 30 tools waarmee je je persoonlijkheid verkent vanuit je hoger zelf met als resultaat een aanzienlijke groei in gewaar- en bewustzijn. Je steekt de drempel over van het leven in de dualiteit (lijden) naar het eenheidsbewustzijn. Lijden als een optie heeft zijn prille start genomen.  HOERA!

 

Meer info en aanvraag inschrijving op ReSurfacing® – Voorbij Verlichting.

 

Voor vragen of een gratis verkenning via skype lieve@voorbijverlichting.be