Lieve de Backer

Voorbij Verlichting is opgericht door Lieve De Backer met als doel enerzijds je in 9 dagen te brengen tot persoonlijke verlichting en anderzijds cursussen en een platform aan te reiken voor wie persoonlijk verlicht is en wil werken aan de verlichting van de hele aarde.

Op deze pagina lees je de antwoorden op de twee meest gestelde vragen over Lieve ’s achtergrond, namelijk “wie is Lieve?” en “waarom is ze met Voorbij Verlichting begonnen?”.

Wie is Lieve De Backer?

“Ik ben geboren in 1970, hooggevoelig en van kindsbeen af geinteresseerd in wat mij verder brengt, het hogere, waarheid, het universele. Ik studeer(de) heel graag en was mij ervan bewust dat ik mede aan de hand van mijn verstand verlichting zou bereiken.

Op mijn 16 de was ik burned-out wat de reguliere studies betrof. Ik wilde spiritueel verder, de wortel van godsdienst ervaren, het Al ontdekken dat alles draagt. Ik was een zoeker en wilde naar de woestijn, alleen zijn tot ik Het vond. En ik vond Het!

Mystieke ervaringen waren de vreugde van mijn leven. Ik wilde leven met, in, door en voor God. Ik leefde samen met apostolische Karmelietessen, volgde karmelretraites onder leiding van karmelieten, kende en ervaarde de karmelspiritualiteit en leefde zes weken in een slotkarmel. Ik vond er echter geen richtlijnen voor mijn verdere spirituele weg. Ik vond er geen verlichten.

Ik was begonnen met de godsdiensttraditie waarin ik werd geboren. De volgende stap was de integratie van andere gezichtspunten op het Al. Ik leerde het boeddhisme kennen, beoefende verschillende richtingen in yoga, verdiepte mij in het taoisme, de islam, het soefisme, de kabbala, Feng Shui, Krishnamurti, esoterie, theosofie en de school van Yogananda. Interessant en aanvullend maar echt verder in verlichting brachten ze mij niet. Ik wilde hedendaagse meesters ontmoeten in mijn eigen omgeving en bij hen in de leer gaan. Zo ontmoette ik Marie Diamond en het lichtwerk. Ik volgde lezingen bij Els Timmerman en genoot van de heel persoonlijke raad die zij mij als ziener kon geven.

De volgende stap was het verlangen naar een concreet uitgewekt systeem dat doet groeien in verlichting. Als filosoof van nature – ik studeerde ondertussen wijsbegeerte aan de KU Leuven – was mijn weg die van het weten of inzicht. De werken van Ron Hubbard vond ik zeer interessant maar de dagelijks werking van zijn school verliep voor mij niet vruchtbaar. Onvoorwaardelijk liefdevolle relaties tussen meesters voelde ik er niet.

Ik was klaar voor mijn laatste etappe op weg naar verlichting. Ik eiste voortaan naast inzicht ook een onvoorwaardelijk liefdevolle omgeving. En zie, ik had het al gecreëerd: een goede vriendin en buurvrouw nodigde mij uit voor de sublieme weg van Avatar. Het was het schoonste wat ze had meegemaakt in haar leven, zei ze. Overtuigen diende ze mij niet te doen: ooit had ik de groene folder gelezen. Ik was geraakt door de degelijkheid en integriteit van de voorstelling. Echter, ik volgde toen al zoveel spirituele richtingen. Op basis van een folder alleen kon ik niet genoeg onderscheiden. Ik had de levende getuigenis nodig van een vriendin.

Ik vatte Avatar aan en ging als een raket vooruit.

Eindelijk verlicht!

Geen dualiteit meer, geen lijden meer maar kracht, inspiratie en bewust creëren van waarde.

Samen met verlichten werk ik nu mee aan de verlichting van de hele planeet.”

Waarom ben je met Voorbij Verlichting begonnen?

“Ik ben gelicenseerd Avatar master (2012, Star’s Edge) en master in de wijsbegeerte (2015, KU Leuven). Het is mijn grootste vreugde mensen te begeleiden in waar het in dit leven op aarde echt op aan komt, namelijk verlichting: voorbij onwetendheid en lijden inzicht hebben in het leven en zo vol vreugde en lichtheid vrij om waarde te creeren.

Mijn persoonlijke verlichting aan de hand van het Avatar materiaal maakte mij zo krachtig en creatief dat het ondernemerschap voor mij het logische gevolg leek.

Verlichting zoeken, vinden en uitdragen is de rode draad van dit leven voor mij.

Know how hierin bied ik de mensheid aanbied tegen een eerlijke prijs.”

IF YOU REALIZED HOW POWERFUL YOUR THOUGHTS ARE

you would never think a negative thought

DE MENS DIE WAARLIJK WEET

zwijgt en werkt in stilte