Op weg naar het lichtfeest van Kerstmis

We zijn op weg naar het donkerste punt in onze planetaire fysieke constellatie….. De verlichte ziet wat buiten is als beeld van wat binnen is. De mens op zoek naar verlichting, voor hem kan het buiten hem wenken.

 

We zijn in de tijd van het jaar waarin de natuur ons uitnodigt naar het donkere in onszelf te kijken zodat het waarlijk Kerstmis kan worden wat wil zeggen dat het Licht in onszelf daagt.

 

In de innerlijke leer spreekt men over in-volutie en e-volutie of ‘in-wikkeling’ en ‘uit-wikkeling’ of ontwikkeling. (Het Latijnse volvere betekent ‘zich wikkelen in, draaien, wentelen’. Het Latijnse in betekent ‘in’ en het Latijnse e betekent ‘uit’.)

 

De religieuze mens of de mens op zoek naar een betere wereld weet dat elke schepping uit energie/ onbepaaldheid/ God ontstaat en dat deze schepping weer dient terug te keren naar zijn maker: het bewustzijn dat JIJ SCHEPPER bent van je eigen leven.

Eens je dit bewust bent en door en door ervaart, ben je verlicht. Je weet dat geen enkele macht meer buiten jou ligt…. Je voelt je meesterlijk, goddelijk en je weet ook hoe je goddelijk veld uit te breiden.

 

Maar dit lumineuze punt bereik je pas na een hele zoek- en vindtocht.

 

Duizenden incarnaties…. om tot bewustzijn te komen.

 

Vandaag zijn we in een grootse tijd: velen zijn klaar om uit de vicieuze cirkel van zelfbedrog uit te stappen of eruit getrokken te worden. Samsara heet dit in het Hindoeïsme en Boeddhisme. Het is de eeuwige kringloop van incarnaties en steeds dieper afdalen in het lijden….. tot iemand jou eruit verlost.

 

Het is belangrijk open te staan voor de Ander, voor de Vreemde, voor de Meester. Zelf zit je immers in een illusie waarvan je je niet bewust bent.

 

Ooit schreef een wijze of filosoof een boeiend stuk hierover. Ik heb het over Plato ( 5 de eeuw voor Christus) en zijn wereldberoemde Allegorie van de grot. Lees info erover hier.

Plato heeft het over  mensen die gevangen zitten in een diepe grot waarin geen daglicht kan komen. Helemaal vastgeketend aan ledematen maar ook aan de hals. Ze zijn helemaal gefixeerd in hun vizier, in hun standpunten. Ze kunnen slechts één kant op kijken. Ze zijn niet vrij in het kijken. Kunnen zelf geen eigen kijk ontwikkelen. Neen, ze zitten helemaal vastgeroest, verstijfd, bewegingsloos…. De weg naar de dood.

Helemaal bepaald door hun omgeving. Zij bestaan als pure bepaaldheid, vormgegeven door een buiten zichzelf. Het is het slavenbestaan. Geen enkele vrijheid in denken of doen. Het universum is hen overkomen. Zij voelen zich door en door slachtoffer, schepsel, creatie.

Een stap verder. Wat de gevangenen zien, beschouwen ze als echt. Ja natuurlijk zien ze wat ze zien. Maar hun kijk is zo beperkt dat in het grotere plaatje deze waarheid zo weinig waar is dat de wijze zegt dat het eigenlijk onwaar is.

Laat het mij uitleggen.

Wel achter de gevangenen brandt een groot vuur maar ze voelen het vuur niet want tussen het vuur en de gevangenen staat een muur van ongeveer mensenhoogte. Tussen het vuur en de muur lopen mensen die van alle voorwerpen op hun hoofd dragen. Het vuur weerkaatst die voorwerpen op de wand van de grot. Zo kijken de gevangen als het ware TV.

Maar ze denken natuurlijk dat wat ze zien waarheid is.

Nu, het is natuurlijk echt wat ze zien. De schaduwen zijn echt.

Maar het is het label dat eigenlijk weinig waar is: het zijn eerder schaduwen van iets anders. Het zijn slechts beeldjes van iets veel waardevoller, interessanter. En dat zien ze niet. Ze zien het grotere plaatje niet. Ze kunnen het zelfs niet meer zien. Ze zijn helemaal in de illusie. Maar ze kunnen het zelf nooit te weten komen dat ze eigenlijk in de illusie zitten. Tot …. ze GAAN GELOVEN dat er iets anders mogelijk is. Tot ze EINDELIJK GENOEG HEBBEN van hun lijden en eruit WILLEN.

 

Het is de WIL die de belangrijkste voorwaarde is om je weg bergop te beginnen (e-volutie). Zolang die niet wakker is, blijf je slapen in de illusie en steeds verder wegzakken en lijden (in-volutie).

 

                                                       God

                                                        Absolute

                                                        Schepper van energie

                                                        Hogere

                                                        Lichtere

                                                        …

 

                                                                                        

 

                                                                                    

 

                                                    

                                                    mens

                                                    schepsel

                                                    lagere trilling

                                                    zwaardere

                                                    donkere

                                                     …

 

Dus, hoe staat het met je WIL? Hoe staat het met je GELOVEN in het betere, hogere, verdere? Weet je ZEKER dat er een betere wereld mogelijk is of twijfel je en val je in ontmoediging.

 

Aan jou welke beweging je WIL maken: hogerop of verder of dieper en lager.

 

Voorbijverlichting.be is er voor mensen die het dieptepunt achter de rug hebben en klaar zijn om enkel maar te groeien. In heelheid, verlichting, een leven zonder lijden, snelheid, weten.

 

Genoeg geleden?

 

Start dan eindelijk je pad omhoog!

 

De meest snelle en efficiënte weg die ik op aarde vandaag ken is Avatar®.

Zij biedt jou een pad dat je in 9 dagen (!) tot persoonlijke verlichting brengt. Uniek!

Meer info vind je HIER.

 

Eerstvolgende Avatar® cursus: 28 december – 5 januari in Nijmegen (NL)

€ 2420 inclusief BTW, excl boeken en hotelkosten.

 

Maar dit is nog lang en slechts na Kerstmis (zonde van de tijd!)  en is misschien veel ineens…

 

 

Daarom:

De eerste twee dagen worden afzonderlijk ingericht in België, Antwerpen op 8 -9 december. Dit onderdeel heet ReSurfacing® , Engels, voor ‘terug ergens uitstijgen en een wijdser veld betreden’.

 

€ 272, 25 incl BTW, excl kleine bijdrage accommodatie en boeken.

 

Je aanmelden kan via ReSurfacing® – Voorbij Verlichting

 

Graag eerst een inspirerende skype intro, gratis ter info?

Of wil je prangende vragen stellen?

Mail dan voor je skype afspraak naar Lieve@voorbijverlichting.be

Je wordt gezien als meester van je universum:  JIJ dient te bepalen wat je WIL!

 

Op verlichting,

Lieve

 

Ps:

  • Niet tevreden, geld terug garantie tot dag 7 van de Avatar® cursus.
  • Ik werk enkel met mensen die ECHT willen groeien en al heel wat ervaring in het leven/lijden hebben doorworsteld zodat ze nu ECHT klaar zijn om eruit te stijgen. Van harte welkom dan in ‘ een nieuwe hemel en een nieuwe aarde’.